“Wat is hierop uw antwoord?”

“Wat is hierop uw antwoord?” is waarschijnlijk de de belangrijkste vraag die gesteld wordt op een bruiloft. Een vraag die mij wel eens gesteld wordt is, “wat is er zo leuk aan het fotograferen van een bruiloft?”

Ik vind het elke keer weer bijzonder om deel uit te mogen maken van één van de intiemste momenten van een stel. Trouwen doen ze niet elke dag en ze vertrouwen er op dat ik die dag de momenten vastleg die er voor hun toe doen. Een hele eer en verantwoordelijkheid. De blijheid van het bruidspaar bij het zien van de foto’s is vaak onbetaalbaar.

Voordat de grote dag daar is heb ik al meerdere keren met het toekomstig bruidspaar gesproken. Bij die besprekingen is vaak de ceremoniemeester ook aanwezig. Deze gesprekken vormen de basis bij het opbouwen een vertrouwensband die nodig is om op de dag zelf plezierig en ontspannen samen te kunnen werken. Als bruidspaar laat je toch een beetje een vreemdeling toe op jouw “mooiste dag” Daarnaast zijn de gesprekken bedoeld om de wensen voor wat de fotografie, locatie, do’s en don’ts betreft te bespreken.

Alles bij elkaar is bruid-fotografie een behoorlijk intensieve bezigheid. Maar de voldoening is navenant. Dus als u mij vraagt: “Wil je dat nog eens doen, zo’n bruiloft?” Dan is een volmondig “ja” mijn antwoord.