Samenwerken: van levensbelang en leuk!

Als zelfstandig ondernemer is het van levensbelang om met collega-ondernemers samen te werken. De vraag of opdracht van een opdrachtgever vraagt vaak meer kennis en kunde dan 1 ondernemer in zijn mars heeft. De ondernemer is namelijk vaak gespecialiseerd in 1 van de aspecten van de opdracht. In zijn eentje is het vaak moeilijk om de gehele opdracht uit te voeren. Een goed ondernemer zoekt daarom altijd samenwerking met collegae ondernemers. Een uitgebreid zakelijk netwerk is daarbij van levensbelang.

AED Nederland had zo’n opdracht. AED-Nederland adviseert over het gebruik en de aanschaf van merk onafhankelijke AED’s aan VVE’s, vrijwilligersorganisaties, particulieren en bedrijven. AED Nederland wilde de herkenbaarheid vergroten door middel van haar reclame en promotie-uitingen. Dat betekent dat er een huisstijl moet worden ontworpen, een website moet worden gemaakt, divers drukwerk gerealiseerd moet worden, voertuigen beletterd en zo voort. De plannen daarvoor werden aangedragen door AED Nederland en uitgewerkt door 20Forma. 20Forma heeft de expertise in huis op het gebied van grafisch ontwerp en webdesign. Zij konden dus flinke stappen zetten voor AED Nederland. Maar ergens houdt de expertise op en moet er worden gezocht naar andere professionals. Zo kwamen zij bij mij terrecht voor de benodigde fotografie. Mijn fotografie wordt gebruikt op de website en het drukwerk van AED Nederland. Daarnaast werd een foto gebruikt voor de belettering van de auto van AED. Voor dit project werd Logo’s en Letters ingeschakeld. Deze specialist op het gebied van print en sign heeft alles in huis om een standaard voertuig om te toveren tot een rijdende eye-catcher.

Zo zie je maar: Zoals de opleidingen en materialen van AED-Nederland levensreddend kunnen zijn zo levensbelangrijk kan samenwerken tussen verschillende ondernemers zijn. En niet te vergeten: SAMENWERKEN IS LEUK!