De jeugd heeft de toekomst…

Op 21 september was de officiële opening van het Academisch jaar van de MuseumJeugdUniversiteit in het Teylers Museum. MuseumJeugdUniversiteit organiseert colleges voor jonge fans van geschiedenis, kunst natuur en techniek. Deze colleges worden in meer dan 50 musea georganiseerd. 

Zoals gezegd was de opening van het Academisch jaar in het Teylers museum te Haarlem. Om de gelegenheid luister bij te zetten was de onder de jeugd bekende vlogger MeisjeDjamila aanwezig. Met meer dan een half miljoen volgers op YouTube weet zij als geen ander wat er onder de jeugd leeft en wat zij leuk vinden. Over haar connectie met de wetenschap zegt ze zelf:” ik wil de mensen de lol van wetenschap laten zien” De jeugd heeft de toekomst en kan je daarom niet vroeg genoeg kennis laten maken met wetenschap.

Ik ben gevraagd om dit evenement vast te leggen. Gewoonlijk is het al een uitdaging om een groep mensen op een natuurlijke wijze op de gevoelige plaat vast te leggen, laat staan een groep van ongeveer 100 jeugdigen. Dit keer werd ik gelukkig geholpen door boeiende vertellers. De kinderen hingen aan de lippen van de wetenschappers en MeisjeDjamila. Het Teylers Museum is natuurlijk een prachtig museum en locatie voor fotografie. Daardoor heb ik een geslaagde reportage kunnen maken. Neem eens een kijkje op:

Www.MuseumJeugdUniversiteit.nl

https://www.youtube.com/user/MeisjeDjamila

Www.teylersmuseum.nl