In de boot genomen…

Als de plaats Vinkeveen en het woord “boot” onderdeel uitmaken van je opdracht dan realiseer je je als fotograaf dat je één van de leukste beroepen hebt die er zijn.

Vinkeveen, onderdeel van de gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht. Bekend om de Vinkeveense plassen. Een populaire woonplaats onder de BN-ers. Johan Cruijff, Ron Brandsteder, Angela Groothuizen, Klaas-Jan Huntelaar, Patrick Kluivert, Katja Schuurman en Edwin Rutten zijn slechts een paar namen van de BN-ers die er ooit woonden.

De Vinkeveense Plassen zijn voor velen de gedroomde woonomgeving. De natuur, het water en de nabijheid van Amsterdam, Hilversum en Utrecht maken voor velen Vinkeveen tot een ideale woonplaats. De Vinkeveense plassen trekken vele waterrecreanten. In de zomer leven er hier misschien wel meer mensen op het water dan aan de wal.

Het is in deze omgeving waar mijn opdrachtgever Kinboat Amsterdam haar boten in onderhoud heeft. Kinboat Amsterdam verhuurt boten met of zonder schipper voor rondvaarten door de Amsterdamse grachten. Het bijzondere aan deze rederij is dat de alle boten elektrisch aangedreven worden en dat met minimaal 50% op de boten zelf opgewekte zonne-energie. Kinboat is hét duurzame alternatief onder de rederijen in Amsterdam. Kijk eens op www.kinboat.com. 

Terug naar de opdracht. Alle boten worden aangepast aan de nieuwe huisstijl. Dat betekent dat alle foto,s die ze gebruiken voor folder, website, poster enz. moeten worden aangepast. Kinboat heeft mij gevraagd de boten in nieuwe huisstijl te fotograferen. De boten lagen zoals gezegd in Vinkeveen. Om een goede foto te maken zijn we met 2 open boten het water op gegaan. De ervaren schippers wisten de boten dusdanig te manoeuvreren dat we al snel het gewenste resultaat hadden. 

Op de dag van de fotografie was het slechts enkele graden boven nul. Bovendien stond er een kille wind. Daarmee kelderde de romantiek van het varen met een boot op de Vinkeveense Plassen bijna onder het vriespunt. In die zin voelde we ons een beetje in de boot genomen. De mooie opdracht en het resultaat maakte dat alles ruimschoots goed. Op naar de volgende boot!