2 juli 2020, “Gisteren was alles anders”

Dit zelfportret heb ik gemaakt op 1 juli 2020. Toen was alles anders voor mij. Ja, met zijn allen hadden we al te maken met Corona en alle gevolgen daarvan. Toch was mijn leven redelijk zorgeloos en vanzelfsprekend. Ik had (en heb) mooie fotografie opdrachten, ik heb een fijn gezin, ik haal veel inspiratie en werk uit mijn netwerk en de vakantie met onze camper zat er aan te komen.

Alles veranderde voor mij en mijn gezin op 2 juli 2020. Er werd borstkanker bij mij geconstateerd. Wat in eerste instantie een ontsteking leek, bleek bij nader onderzoek borstkanker te zijn. Het bericht deed mijn wereld wankelen. De benodigde chemotherapie zou mijn haar doen uitvallen. De amputatie van mijn linkerborst is onvermijdelijk. Als “hakjes en jurkjes” meisje is dat een enorme aanslag op mijn vrouw-zijn.

Wie mij kent weet dat het glas bij mij altijd halfvol is. Ik kijk alweer naar de toekomst. Er zijn al vele dokters- en ziekenhuisbezoeken geweest en er zullen er nog vele volgen. Ik ben, weliswaar in een vroeg stadium, weer op weg naar herstel.

Over borstkanker is al veel bekend. Toch blijft er onderzoek nodig. Ik wil graag helpen om dat mogelijk te maken door een donatie te doen aan Pink Ribbon. De missie van Pink Ribbon is “Een beter leven voor borstkankerpatienten in alle fases van de ziekte.” Ook wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het Adamas inloophuis. Ik realiseer me namelijk dat niet iedereen het vangnet heeft van familie en vrienden zoals ik dat heb. En zelfs als je dat wel hebt kan een lokale organisatie als Adamas inloophuis soms een extra ruggesteun zijn voor kankerpatiënten en hun familieleden.

Vorig jaar heb ik het boek “Ondernemen en Creativiteit” uitgegeven. Daarin staan 110 creatieve ondernemers geportretteerd. Van dit boek is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Het fraaie fotoboek kost € 30,- incl. 9% BTW (exclusief verzendingskosten).

Van ieder verkocht boek zal € 20,- gedoneerd worden aan Pink Ribbon en Adamas inloophuis.
Hopelijk kunnen we aan het eind van het jaar een mooi bedrag overmaken aan beide organisaties.

Link naar het boek: